Overweeg je om een konijn te kopen? Dan geef ik je graag advies!

Het lijken zulke makkelijke huisdieren, die konijnen. Maar uit ervaring weet ik dat er heel wat meer komt kijken bij het gezond en blij houden van die leuke langoren dan je vantevoren denkt. Vandaar dat ik je graag help om de juiste keuze te maken, zodat jij het konijn vindt dat het beste bij je past.

Want wat is nou beter; een jong konijn of een volwassen dier? Welk konijnenras past bij jou? Moet je er een of twee kopen? En als het er twee moeten zijn, kies je dan voor twee broertjes, twee zusjes, een broertje en een zusje, of twee volslagen vreemde konijnen? Kan je je konijn het beste kopen bij de dierenwinkel, bij een fokker, of bij een konijnenopvang? Wat eet een konijn en hoe verzorg je hem het beste? Hoe voorkom je dat hij vervelend gedrag ontwikkelt? Kan je een konijn ook zindelijk maken en hoe moet dat dan?

Er zijn zoveel vragen als je goed gaat nadenken over je nieuwe huisgenootje(s) die ik met veel plezier voor je beantwoord. Zeker omdat ik gemerkt heb dat dierenartsen en dierenwinkels helaas vaak de verkeerde informatie geven.

Een konijn? Of is twee toch beter?

Vind het konijn dat bij jou past

Samen kijken we naar de situatie bij jou thuis en bespreken we vragen als:

* Heb je al (ervaring met) een of meer konijnen?

* Hoeveel tijd heb je voor je nieuwe huisgenootje(s)?

* Hoe wil je hem/haar/ze huisvesten?

* Hoeveel ruimte heb je in je huis en/of tuin?

* Zijn er kinderen (op komst)?

* Zijn er andere huisdieren in huis?

* Hoeveel weet je over wat konijnen nodig hebben?

* Wat weet je al over de kosten die komen kijken bij het gezond en blij houden van konijnen?

* Welk beeld heb je over een konijn bij jou in huis of in de tuin?

Jouw investering

Voor een telefonisch consult van een half uur waarin we ingaan op de bovenstaande punten en waarin je me alles kunt vragen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je nieuwe konijn(en), vraag ik een investering van slechts 32,50 euro. Duurt het gesprek langer, dan geldt hiervoor een extra investering van 16,25 per kwartier. Je kunt me uiteraard alle vragen stellen die je bezighouden in die tijd.

Uiteraard kan ik ook live of virtueel bij jou thuis komen kijken om je advies te geven over waar en hoe een konijn zich het snelste bij je thuis zal voelen. Hiervoor vraag ik een investering van 32,50 euro per half uur. Ook hierbij geldt een extra investering van 16,25 per kwartier als we langer praten. Op afstand (via FaceTime, de videochat-functie van WhatsApp, of een ander videochat-programma) is dat uiteraard exclusief reiskosten. Kom ik live bij jou thuis dan komt er een investering van 0,40 euro/km heen en weer vanaf 5694 SP Son en Breugel (op basis van de snelste route volgens Google Maps) bij.

NB: Ik streef ernaar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.

Aanvullende informatie

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.

Betaling in termijnen is mogelijk. Stuur graag een mailtje* om te bespreken wat haalbaar is voor jou.

Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je het complete consult of trainingssessie. Ben ik op het moment van annuleren al onderweg naar de afgesproken locatie, dan is dat bedrag inclusief reiskosten. Dit laatstgenoemde geldt ook voor annuleringen binnen 24 uur op een route waarop ik meerdere locaties aandoe, waaronder de met jou afgesproken locatie, en de reiskosten verdeeld zijn.

Het is mogelijk om (vervolg)afspraken op afstand te maken. Hierbij stuur je me opnames van waar je konijnen (gaan) wonen en/of je trainingen, maar ik kan ook live meekijken als je je telefoon op een statief zet en oortjes gebruikt met een voldoende groot bereik.

Voor lezingen en workshops met groepen van twee of meer mensen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen - mail*, app of bel even om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Zeker bij grotere groepen is het een aanrader om de training(en), clinic(s) of workshop(s) te combineren met een lezing over hetzelfde onderwerp.


* Mijn reactie op je mail komt soms bij de ongewenste mail terecht, dus houd je spam-box even in de gaten!