Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Hulp bij Voorbaat draait het om het voorkomen van gedragsproblemen bij je konijn(en) door ervoor te zorgen dat de plek die je voor je langoren hebt gereserveerd ideaal voor ze is en/of ze te trainen. Hiervoor kom ik bij jou en je konijn(en) langs om te bekijken hoe het er bij jullie uitziet en geef ik tips en advies om ervoor te zorgen dat je konijn(en) hun meest ideale leven kunnen leven bij jullie. Uiteraard rekening houdend met jullie specifieke mogelijkheden en wensen. Daarnaast kunnen we een begin maken met het trainen van je konijnen - iets waar jullie allemaal van zullen genieten.

Dit is een aanrader voor mensen die nog nooit eerder konijnen hebben gehad. Maar ook als je het gevoel hebt dat het leven van je konijnen nog leuker zou kunnen zijn. Of als je van plan bent om iets drastisch te veranderen, bijvoorbeeld een konijn erbij, een ander huisdier erbij, verhuizing, verhuizing van de konijnen van buiten naar binnen of andersom, of veranderingen in de gezinssamenstelling. Door bij voorbaat hulp in te roepen en/of te gaan trainen, voorkom je problemen als agressie, onzindelijkheid, knagen en overmatige stress. En dat is fijn voor jou en voor je konijn(en).

Een leuker leven voor je konijnen

Konijnen kunnen veel meer dan alleen in een hokje of kooi zitten. Als je konijnen de kans geeft, blijkt pas wat voor een leuke huisdieren ze kunnen zijn. Geef je ze de mogelijkheid om (nieuwe) dingen en plekken te onderzoeken, dan zal je zien hoeveel pret ze daarin hebben. Zorg je er daarnaast voor dat je tegemoet komt aan hun natuurlijke behoeften, dan zullen je langoren veel evenwichtiger worden. Ga je ze daarnaast trainen om een aantal trucjes te doen die passen binnen hun natuurlijke gedragspatroon, dan beleven zowel je konijnen als jij daar veel plezier aan, terwijl je tegelijkertijd jullie band versterkt. Dit zorgen voor extra uitdagingen heet verrijking en ik help je graag om ook het leven van jouw konijnen een stukje leuker te maken.

Een vriendje of vriendinnetje erbij

Eén konijn is geen konijn. In de natuur leven konijnen in groepen. Ze voelen zich dan ook niet optimaal als ze bij ons alleen komen te wonen. De oplossing is om een vriendje of vriendinnetje erbij te nemen, alleen is dat helaas niet een kwestie van "even naar de winkel, fokker of opvang gaan en klaar". Konijnen zijn namelijk net zo kieskeurig wat betreft hun partner als wij. En daarom bestaat er bij veel opvangen de mogelijkheid om je konijn op speeddate te laten gaan.

Eenmaal thuisgekomen met het kersverse koppel kan er nog best het een en ander misgaan. Heb je nog niet zoveel ervaring met konijnen en hun gedrag, dan geef ik je graag tips en adviezen om de koppeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Zodat ook jullie straks twee blije konijnen in huis hebben.

Overigens kan ik ook meekijken als je zelf twee of meer konijnen voor het eerst bij elkaar wilt brengen. Dit doe ik zowel op afstand via bijvoorbeeld Facetime of de videochat-functie van WhatsApp, of gewoon bij jou thuis. Hierbij "ondertitel" ik het gedrag dat ik zie live en geef ik je direct tips om de koppeling beter te laten verlopen. Uiteraard zal ik het je ook eerlijk vertellen als ik vermoed dat de combinatie die jij in gedachten had niet gaat werken.

Konijnen in huis

Uiteraard heb ik een heleboel tips op voorraad als je een nieuw verblijf wilt maken of aanschaffen voor je konijnen. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring met langorige huisgenoten die vrij rondlopen, ofwel 24 uur per dag los in de huiskamer rondhuppelen. Vandaar dat ik je perfect kan vertellen wat je kunt doen om knagen aan je meubels, plinten en behang zoveel mogelijk te voorkomen, hoe je je elektriciteitskabels kunt beschermen en hoe je een toiletplek inricht.

Konijnen en kinderen

Hartstikke gezellig zo'n vrolijke huppelaar bij je kinderen, maar helaas kan die combinatie ook weleens mis gaan. Vandaar dat ik je graag meer vertel over hoe je problemen kunt voorkomen voor je kinderen, het konijn en voor jezelf. Aaien, oppakken en het voorkomen van bijten en krabben zijn dan ook belangrijke onderwerpen die we zullen bespreken, maar ook wie er verantwoordelijk is voor wat. Daarnaast geef ik tips om samen leuke dingen te doen met de langoren, en voor het maken van speeltjes die de kinderen zelf voor de konijnen in elkaar kunnen knutselen.


Jouw investering

De investering die ik vraag voor het geven van tips en adviezen om probleemgedrag bij jouw lango(or)(en) te voorkomen, is slechts 65 euro exclusief reiskosten (0,40 euro/km heen en weer vanaf 5694 SP Son en Breugel, op basis van de snelste route volgens Google Maps). Hiervoor krijg je een 1 uur durend bezoek om de situatie bij je thuis te bekijken, direct praktisch advies om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je konijn(en) zich optimaal voelt/voelen, en de mogelijkheid om tot een jaar na het consult een opvolgingsconsult van een kwartier te hebben. Duurt het consultgesprek langer, dan vraag ik hiervoor een extra investering van 16,25 per kwartier. Je kunt me uiteraard alle vragen over konijnengedrag stellen die je bezighouden in die tijd.

Voor 55 euro extra stel ik een schriftelijk gedragsrapport op naar aanleiding van de verstrekte en besproken gegevens, waarbij ik ook een overzicht geef van de op maat gemaakte tips die ik heb gegeven. Veel klanten vinden het erg fijn om deze schriftelijke versie erbij te hebben om na het gesprek nog even op hun gemak door te lezen wat ik heb aangeraden.

Let op: Het is ook mogelijk om een virtueel huisbezoek af te spreken. Hierbij "leid jij me rond" bij je konijnen via FaceTime, de videochat-functie van WhatsApp, of een ander videochat-programma. Ook de trainingsinstructies geef ik dan uiteraard op afstand.

Voor de live begeleiding van een koppeling vraag ik een investering van 65 euro/uur. Op afstand (via FaceTime, de videochat-functie van WhatsApp, of een ander videochat-programma) is dat uiteraard exclusief reiskosten. Kom ik bij jou thuis dan komt er een investering van 0,40 euro/km heen en weer vanaf 5694 SP Son en Breugel (op basis van de snelste route volgens Google Maps) bij.

Voor deze opties stuur ik na afloop een factuur en - als je dat fijn vindt - een Tikkie. Voor de factuur heb ik enkel je woonadres nodig; dit is een vereiste van de Belastingdienst.

NB: Ik streef ernaar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.

Aanvullende informatie

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.

Betaling in termijnen is mogelijk. Stuur graag een mailtje* om te bespreken wat haalbaar is voor jou.

Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je het complete consult of trainingssessie. Ben ik op het moment van annuleren al onderweg naar de afgesproken locatie, dan is dat bedrag inclusief reiskosten. Dit laatstgenoemde geldt ook voor annuleringen binnen 24 uur op een route waarop ik meerdere locaties aandoe, waaronder de met jou afgesproken locatie, en de reiskosten verdeeld zijn.

Het is mogelijk om (vervolg)afspraken op afstand te maken. Hierbij stuur je me opnames van waar je konijnen (gaan) wonen en/of je trainingen, maar ik kan ook live meekijken als je je telefoon op een statief zet en oortjes gebruikt met een voldoende groot bereik.

Voor lezingen en workshops met groepen van twee of meer mensen gelden andere tarieven afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele specifieke wensen - mail*, app of bel even om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Zeker bij grotere groepen is het een aanrader om de training(en), clinic(s) of workshop(s) te combineren met een lezing over hetzelfde onderwerp.


* Mijn reactie op je mail komt soms bij de ongewenste mail terecht, dus houd je spam-box even in de gaten!