Hoe gaat dat in zijn werk?

Woon je ver weg of heb je weinig tijd? Liever geen huisbezoek vanwege Corona? Geen probleem! Bij sommige gedragsproblemen is het voldoende om telefonisch te bespreken wat er aan de hand is. Uiteraard helpt het dan wel als je een filmpje van het gedrag hebt. Dit mail je naar Hester nadat je het intake-formulier hebt ingevuld dat ik je stuur nadat ik je aanvraagformulier heb ontvangen. Vervolgens plannen we een telefoon- of Skype-gesprek waarin ik meestal aanvullende vragen stel en je vertel wat ik denk dat er aan de hand is. Daarnaast krijg je tips waarmee je direct aan de slag kan. In plaats van het telefoongesprek kun je ervoor kiezen om een beknopte schriftelijke analyse van het probleemgedrag te ontvangen en een schriftelijk behandelplan om het gedrag te verbeteren.

Let op: als het om een gecompliceerd probleem gaat, zou het kunnen dat het zien van een filmpje en het stellen van vragen via de telefoon niet genoeg zijn voor mij om inzicht te krijgen in de situatie. In zo'n geval zal ik voorstellen om langs te komen.

Uitdagende situaties waar ik je mee kan helpen:

* agressie naar andere konijnen (grommen, bijten, krabben)

* agressie naar mensen (grommen, bijten, krabben)

* keutelen of plassen in huis

* urine sproeien op andere konijnen en/of op mensen

* vacht uittrekken

* knagen aan de kooi, het hok, plinten, kabels, of meubels

* behang van de muur af trekken

* graven in huis en/of de tuin op plekken waar dat niet mag

* kabels doorknagen

* koppelen van konijnen

* angst voor mensen, andere huisdieren, geluiden of situaties

Staat het probleem van jouw konijn(en) er niet bij? Een verbetering is vrijwel altijd te realiseren, dus bel, app, mail, gebruik het aanvraagformulier of stuur een bericht via Facebook Messenger om de mogelijkheden te bespreken.

Wat maakt mijn adviezen zo effectief?

Ik maak een zorgvuldige analyse van het gedrag en waardoor het veroorzaakt is.

Ik leg het gedrag van je konijn en wat het veroorzaakt heeft uit in begrijpelijke taal.

Jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden vormen de basis van het behandelplan.

Geen symptoombestrijding; de gedragsadviezen zijn gericht op het oplossen van de oorzaken van het gedrag.

De aanbevolen adviezen hebben hun effectiviteit in de praktijk bewezen en zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Ik ben gecertificeerd Konijnengedragstherapeut (Tinley Academie voor Dierengedrag) en heb dus een stevige theoretische fundering waar ik op kan bouwen.

Jouw investering

Om ervoor te zorgen dat je konijn zich beter in zijn vel gaat voelen, zal je ook zelf iets in hem moeten investeren. In veel gevallen zal het daarbij gaan om het aanpassen van zijn leefomgeving, of om het aanbieden van activiteiten die hij als konijn nodig heeft, zoals graven, knabbelen en knagen. Het kan ook zijn dat ik je tips geef om je langoor ander gedrag aan te leren.

De investering die ik vraag voor het analyseren van het gedrag van jouw lango(or)(en) naar aanleiding van je filmpje(s) en de vragenlijst die ik je toestuur, een consultgesprek via de telefoon, videochat, of Skype van ongeveer 45 minuten, plus de mogelijkheid om tot een jaar na het consult een opvolgingsconsult van een kwartier te hebben, is slechts 65 euro. Duurt het consultgesprek langer, dan vraag ik hiervoor een extra investering van 16,25 per kwartier. Je kunt me uiteraard alle vragen over het gedrag van je konijn(en) stellen die je bezighouden in die tijd.
 

Een telefonisch consult van een kwartier of een half uur (zonder van tevoren informatie of filmpjes in te sturen, zonder schriftelijk gedragsrapport en zonder schriftelijke tips) is overigens ook mogelijk; hiervoor vraag ik een investering van 16,25, respectievelijk 32,50 euro. Duurt het consultgesprek langer, dan geldt hiervoor een extra investering van 16,25 per kwartier. Ook bij deze optie kun je me uiteraard alle vragen over het gedrag van je konijn(en) stellen die je bezighouden.

Voor 55 euro extra stel ik een schriftelijk gedragsrapport op naar aanleiding van de verstrekte en besproken gegevens, waarbij ik ook een overzicht geef van de op maat gemaakte tips die ik heb gegeven. Veel klanten vinden het erg fijn om deze schriftelijke versie erbij te hebben om na het gesprek nog even op hun gemak door te lezen wat ik heb aangeraden.

Voor alle opties stuur ik na afloop een factuur en - als je dat fijn vindt - een Tikkie. Voor de factuur heb ik enkel je woonadres nodig; dit is een vereiste van de Belastingdienst.

Ben je bereid om tijd, geld en energie in het oplossen van de situatie te steken, dan is de kans het grootst dat je konijn over niet al te lange tijd weer vrolijk rondhuppelt. En jij ook.

NB: Ik streef ernaar om binnen 2 werkdagen te antwoorden. Vermoed je een lichamelijk probleem, raadpleeg dan altijd een konijnkundige dierenarts.

Aanvullende informatie

Alle hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Opdrachten worden enkel aanvaard en uitgevoerd conform de van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Deze stuur ik je voor de eerste afspraak; door een afspraak te plannen ga je automatisch met de algemene voorwaarden akkoord. De meest recente versie van de algemene voorwaarden kan je altijd op deze website vinden.

Betaling in termijnen is mogelijk. Stuur graag een mailtje* om te bespreken wat haalbaar is voor jou.

Annuleren van je afspraak kan tot 24 uur voor de afgesproken tijd kosteloos. Annuleer je binnen 24 uur voor de afgesproken tijd, dan factureer ik je het complete consult of trainingssessie.


* Mijn reactie op je mail komt soms bij de ongewenste mail terecht, dus houd je spam-box even in de gaten!