Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.

Wanneer houden we eens op met konijnen (en veel andere dieren) in hokken te stoppen die qua verhouding niet groter zijn dan een wc voor ons? Als ik zie wat voor kleine rothokjes [excusez le mot] er met droge ogen voor konijnen verkocht worden in de dierenwinkels, word ik echt boos!

Regelmatig krijg ik mailtjes van mensen die in de dierenwinkel of bij een fokker een lief klein konijntje hebben gekocht. Na thuiskomst worden ze nieuwsgierig naar hun nieuwe huisgenootje en zoeken ze op internet naar meer informatie. Supergoed natuurlijk! Alleen komen ze er dan al gauw achter dat konijnen eigenlijk groepsdieren zijn en realiseren ze zich dat ze misschien beter twee langoortjes hadden kunnen kopen, alhoewel de verhalen die ze vervolgens tegenkomen over koppelproblemen niet bepaald hoopvol zijn. Vandaar dat ze contact opnemen met mij om te vragen wat nu wijsheid is.

Konijnen hebben graag iets boven hun hoofd. Niet alleen omdat ze in het wild een groot deel van de dag onder de grond wonen, maar ook omdat dat ervoor zorgt dat ze niet gegrepen kunnen worden door aanvallers uit de lucht.

Ik heb het al eens vaker gehad over producten waarvan de fabrikanten en de dierenwinkel beweren dat je konijn ze nodig heeft, maar die juist gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Ook gemengd konijnenvoer dat nog bij zo'n beetje elke dierenwinkel of supermarkt te koop is, valt in die categorie.

Wat baal ik enorm van die producten waarvan de fabrikanten en de dierenwinkel beweren dat je konijn ze nodig heeft, maar die juist gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Knaagstenen zijn daar een goed voorbeeld van. In dit korte artikel lees je waarom.

Als je konijn gedrag vertoont wat hij anders nooit vertoont, dan is er eigenlijk altijd iets aan de hand. Zo kwam Silver vanmorgen niet naar de keuken toen ik ontbijt stond te maken voor hem en Angel. Dat is echt niets voor hem, want normaalgesproken is hij er als de kippen bij als er iets te snaaien valt. Vals alarm of code rood?

Als ik vertel dat ik mijn huis deel met twee langorige huisgenoten die 24/7 los lopen, krijg ik regelmatig verbaasde reacties. "Konijnen? Wat is daar nou aan?" vraagt de persoon in kwestie 9 van de 10 keren. Uiteraard vertel ik daar graag meer over, want als een konijn de mogelijkheid krijgt om meerdere uren per dag vrij rond te lopen, dan zie je pas wat voor leuke dieren het eigenlijk zijn!

Gelukkig weten steeds meer mensen dat konijnen groepsdieren zijn die zich het beste voelen als ze een langorig maatje hebben. Alleen is het bij konijnen helaas geen kwestie van “gewoon even een tweede konijntje erbij halen”. Konijnen zijn namelijk erg kieskeurig wat betreft met wie ze hun leven willen delen. Lees er meer over in dit korte artikel.

Lees alles over waarom een koppeling tussen konijnen uit hetzelfde nestje toch mis kan gaan.

Silver vond dat het de hoogste tijd was voor een konijnentip. Hij liet dat met veel lawaai blijken zodat ik het niet kon missen. Een simpele en goedkope oplossing om je konijn wat afwisseling te bieden. Met video!

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!